Τα νέα μοντέλα και η διαφορετική προσέγγιση σε θέματα τεχνολογίας είναι οι βασικότεροι παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων της Opel, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της General Motors, είδε τις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων της να αυξάνονται κατά 8%. Αυτή η πρόοδος σημειώθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2016.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Opel πούλησε πάνω από 300.000 αυτοκίνητα διάφορων τύπων, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση της από το 2011. Ειδικότερα, η εταιρεία πούλησε περίπου 303.000 οχήματα σε όλη την Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο, αύξηση σχεδόν 24.000 οχημάτων ή 8% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2015. Κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 300.000 νέων οχημάτων για πρώτη φορά μέσα σε μία πενταετία χάρη στη επιτυχημένη, συνεχιζόμενη προϊοντική της επέλαση.

Ξεπέρασε το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, που περιορίστηκε σε αύξηση 5% από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο. Το μερίδιο αγοράς της Opel αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 6%. Η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας της Opel. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν σε 17 αγορές, και το μερίδιό της αντίστοιχα σε 15 αγορές. Η ανάπτυξη στην Ισπανία ήταν σημαντική αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στην αγορά επιβατικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νέο Opel Astra υπήρξε βασικός συντελεστής της πρόσφατης επιτυχίας της Opel. Η πεντάθυρη έκδοση πουλήθηκε σε 37.000 μονάδες το πρώτο τρίμηνο – αύξηση περίπου 40% συγκριτικά με τον προκάτοχό του πέρσι. Έχει ήδη λάβει περίπου 150.000 παραγγελίες για το Astra σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Opel βελτίωσε ελαφρώς το μερίδιο της στις πωλήσεις προς ιδιώτες στο 9,3%.