Αφού η Lexus μας σύστησε με το νέο GS, μας προϊδεάζει για τις δύο «ειδικές», άκρως διαφορετικές, εκδόσεις που ετοιμάζει για το μοντέλο της.

Πριν από λίγες ημέρες είδαμε την επίσημη μορφή του νέου Lexus GS 350, όπως αυτή εμφανίστηκε στο «Pebble Beach Concours d’ Elegance» των ΗΠΑ. Ακολούθως, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προωθητικές εικόνες για τις δύο ακόμα εκδόσεις που εξελίσσει για το νέο GS. Η πρώτη είναι η, λίγο πολύ αναμενόμενη, υβριδική GS 450h και η δεύτερη αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη, καθώς πίσω από το όνομα GS F Sport κρύβεται ένα V10 μηχανικό σύνολο.

Σε ό,τι αφορά στο GS 450h, αυτό θα κάνει ντεμπούτο στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης. Στόχος εκ νέου των Ιαπώνων είναι να πιάσουν την απόδοση ενός V8 συνόλου με ένα V6 3,5 λτ., ενώ χάρη στη συνδρομή του υβριδικού συστήματος τα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών C02, θα είναι παραπλήσια ενός οχήματος με μοτέρ της μισής χωρητικότητας. Από τη φωτογραφία – προπομπό δε φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αισθητικές διαφορές, με εξαίρεση τα ανασχεδιασμένα μπλε λογότυπα.

Σε πλήρη αντίθεση με το οικολογικό προφίλ της GS 450h βρίσκεται η GS F Sport, καθώς αυτή μάλλον θα φέρει το V10 μοτέρ του super car Lexus LFA. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο αποδίδει 560 ίππους και 480 Nm ροπής. Κρίνοντας από την εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Lexus, το GS F Sport θα φέρει νέα μάσκα, ειδικά λογότυπα και 19άρες ζάντες αλουμινίου. Προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ισχυρότερα φρένα και ελαστικά υψηλών επιδόσεων. Πιθανότερο «ραντεβού» με το GS F Sport θεωρείται η Έκθεση SEMA το Νοέμβριο.

Πηγή: autotriti.gr