Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε στον Τύπο τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της αγωνιστικού αυτοκινήτου, που το 2012 θα διαδεχθεί την «DBRS9» και θα προσφέρεται επίσης σε όποιες ιδιωτικές ομάδες επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τους «αντιπάλους» τους με αυτήν στα διεθνή αυτοκινητοδρόμια.

Ο κινητήρας της Vantage GT3 προέρχεται από τον εξάλιτρο V12 της εταιρείας και αποδίδει 600 ίππους ισχύος με 700 Nm ροπής. Αυτός θα συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac των έξι σχέσεων.

Το βάρους 1.250 κιλών αυτοκίνητο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά διακεκριμένων διεθνών αγώνων (FIA GT3 Championship, ADAC Masters, Nürburgring VLN, Blancpain Endurance Series, British GT, Belcar, Open GT) και βέβαια φιλοδοξία της βρετανικής εταιρείας είναι να πρωταγωνιστήσει.

 Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί η επιτυχημένη πορεία των 24 συνολικά «DBRS9» που πουλήθηκαν και απέσπασαν νίκες και λαμπερούς τερματισμούς στο podium.

Οι δοκιμές του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο, ενώ στον «στίβο» θα μπει στις αρχές του 2012. Η τιμή πώλησής της θα βρίσκεται ελάχιστα κάτω από τις 300.000 λίρες Αγγλίας.

Πηγή: 4troxoi.gr