Το νέο μίνι μοντέλο της παρουσίασε η γερμανική φίρμα μόλις πριν λίγες ώρες. Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν απαράλλαχτο από τις κατασκοπευτικές και ψηφιακές φωτογραφίες που έχουμε δει κατά καιρούς, ενώ η Volkswagen ανακοινώνει υψηλή τεχνολογία και κορυφαία πρακτικότητα για τα μόλις 3,54 μέτρα μήκους του up!

Το νέο μίνι μοντέλο της Volkswagen που από καιρό γνωρίζαμε πως θα ονομάζεται up! είναι πλέον πραγματικότητα. Η διάθεση του θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο, ενώ η γερμανική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα τη μορφή της έκδοσης παραγωγής καθώς και αρκετά τεχνικά στοιχεία.

Έτσι έχουμε αμάξωμα με διαστάσεις 3,54×1,64×1,48, και ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι 251 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορούν να φτάσουν έως τα 951 λίτρα.

O βασικός κινητήρας του up! θα είναι τρικύλινδρος χωρητικότητας 1,0 λίτρου με δύο εκδόσεις που θα αποδίδουν 60 και 75 ίππους, ενώ η κατανάλωση του θα κυμαίνεται στα 4,2 και 4,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα αντίστοιχα, λόγω της τεχνολογίας BlueMotion που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και το γνωστό σύστημα start&stop (CO2 και για τους δύο κινητήρες βενζίνης θα είναι κάτω από τα 100 γρ./χιλιόμετρο). Αργότερα θα υπάρξει και έκδοση με φυσικό αέριο και απόδοση στους 68 ίππους της οποίας οι εκπομπές ρύπων CO2 θα είναι τα μόλις 86 γρ./χιλιόμετρο για την κανονική έκδοση και μόλις 79 γρ./χιλιόμετρο για την έκδοση με τεχνολογία BlueMotion. Τέλος, η ηλεκτροκίνητη έκδοση θα παρουσιαστεί το 2013.

Η Volkswagen όμως θα πρωτοπορήσει με το up! και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, αφού το μίνι μοντέλο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του με σύστημα πλήρους ακινητοποίησης σε περίπτωση ανάγκης. Το εν λόγω σύστημα ονομάζεται City Emergency Braking, και λειτουργεί έως τα 30 χ.α.ω., φρενάροντας το up! ανάλογα με τον τρόπο που κινείται το προπορευόμενο όχημα ώστε να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση.

Το νέο Volkswagen υπόσχεται και κορυφαία πρακτικότητα αφού θα έχει τα δικά του κουτιά αποθήκευσης ανάλογα με τις ανάγκες μεταφοράς, π.χ. για μετακινήσεις με παιδιά, για ψώνια κ.λπ. (kid box, city box, travel box…). Την ίδια στιγμή η εταιρεία αναφέρει ότι το up! θα έχει σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας για συνδέσεις με κινητά τηλέφωνα καθώς και με δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, η απόκτηση του θα είναι ιδιαίτερα εύκολη και προσιτή μέσω μιας νέας χρηματοδοτικής υπηρεσίας που η VW ονομάζει AutoCredit2, της οποίας ο σκοπός είναι να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους οδηγούς να αποκτήσουν ένα μικρό και ασφαλές όχημα.

Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το Δεκέμβριο αρχίζοντας από την αγορά της Ευρώπης με τρεις εκδόσεις. Η πρώτη ονομάζεται take up!, η δεύτερη move up!, και η τρίτη που είναι και η πιο εξοπλισμένη θα ονομάζεται high up!, η οποία μάλιστα θα χωρίζεται στις up! black και up! white.

Πηγή: autotriti.gr