Με πολυτελές στιλ, σπορτίφ εκφάνσεις και φρεσκαρισμένη στα σημεία, η BMW 120i Coupe κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους μπορούν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για να αποκτήσουν ένα σαγηνευτικό κουπέ κόμπακτ διαστάσεων.

Η Coupe έκδοση της Σειράς 1 ξεκίνησε την εμπορική της πορεία το καλοκαίρι του 2007 και την άνοιξη του 2009, η γκάμα της ενισχύθηκε με νέες εκδόσεις, όπως ήταν η 120i. Απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα oδηγοκεντρικό μικρομεσαίο Coupe με πολυτέλεια και όλα τα γνώριμα πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων της BMW, στους τομείς της τεχνολογίας και της ποιότητας κατασκευής.

Πλέον, η 120i Coupe ανανεώθηκε στα σημεία, με τους σχεδιαστές της BMW να επεμβαίνουν διακριτικά σε λίγα επιμέρους στοιχεία του αυτοκινήτου. Η περισσότερο ορατή αλλαγή, αφορά στο μπροστινό προφυλακτήρα που πλέον διαθέτει περισσότερο δυναμικές γραμμές, αλλά και στα στιλιζαρισμένα μπροστινά φωτιστικά σώματα που φιλοξενούν πλέον λειτουργία ημέρας με συστοιχία λαμπών LED, σαν φρύδι στο πάνω μέρος τους. Μικροεπεμβάσεις, ως προς τη διάταξη των λαμπών LED, έχουν γίνει όμως και στα πίσω φώτα του αυτοκινήτου.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό της διακριτικά ανανεωμένης BMW 120i Coupe, το περιβάλλον δεν έχει αλλάξει καθόλου. Ή μάλλον, σχεδόν καθόλου, αφού η μοναδική αλλαγή που ενσωματώνει το αυτοκίνητο αφορά στο καινούριο κουμπί για το σύστημα ευστάθειας, το οποίο πλέον είναι περισσότερο ευκρινές και βρίσκεται στο άνω άκρο της κεντρικής κονσόλας. Σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό της Σειράς 1 Coupe είναι μοντέρνο σχεδιαστικά, ιδιαίτερα ποιοτικό και premium. Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η καμπίνα του αυτοκινήτου απευθύνεται για 2+2 επιβάτες, στο πίσω κάθισμα με δυσκολία θα μπουν και θα φιλοξενηθούν ενήλικες, ακόμα και κανονικού αναστήματος, οι οποίοι μάλιστα θα αναγκαστούν να κάτσουν και λοξά για να μη βρίσκει το κεφάλι τους στο πλάι. Το τελευταίο δεν αποτελεί αρνητική έκπληξη, αφού πρόκειται για χαρακτηριστικό ιδίωμα των γνήσιων κουπέ. Το πορτμπαγκάζ με όγκο 370 λίτρων έχει μικρό άνοιγμα και μεγάλο βάθος.

Ισορροπία άνεσης και σπορτίφ ύφους

Το αυτοκίνητο διατηρεί τον εξελιγμένο τεχνολογικά 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 170 ονομαστικών ίππων που γνωρίζουμε και από άλλα μοντέλα της BMW. Το μοτέρ αυτό εμφανίζει μέτριο τράβηγμα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, ξεδιπλώνοντας αρκετά χαρίσματα, όταν δουλεύει ψηλά. Συνδυάζεται αρμονικά με το πολύ καλής αίσθησης 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και παράγει χαμηλά επίπεδα θορύβου, με διακριτικά σπορτίφ χροιά προερχόμενη από την εξάτμιση. Έχει αρκετά μικρή κατανάλωση καυσίμου και όχι μεγάλες εκπομπές CO2, ειδικά σε συνδυασμό με το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας start/stop.

Συνολικά, το συμπαγές πλαίσιο του αυτοκινήτου, το πολύ καλό, ακριβές και γρήγορο σύστημα διεύθυνσης αλλά και η άψογη ανάρτηση κάνουν τον οδηγό να χαίρεται κάθε στιγμή που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της 120i Coupe. Μάλιστα, παρόλο που η ανάρτηση προσφέρει αρκετά καλά επίπεδα άνεσης, το αμάξωμα δε γέρνει σχεδόν καθόλου ακόμα και όταν πιέζεται πολύ.

Πηγή: autotriti.gr