Μετά τις 458 Italia και FF σειρά έχει και ο αντικαταστάτης της 599. Τα πρώτα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα ήδη κάνουν βόλτες στο Maranello, ενώ το αυτοκίνητο θα το δούμε στο τέλος του 2012. Το αμάξωμα του θα είναι αλουμινένιο, ενώ ο V12 των 6,3 λίτρων θα αποδίδει περί τους 700 ίππους.

Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών εξέλιξης, γύρω από τις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Maranello, ενώ προς το παρόν βασίζεται σε ένα τροποποιημένο πλαίσιο της έκδοσης GTO της 599. Η έκδοση παραγωγής πάντως, θα κάνει χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα της, το οποίο θα βασίζεται σε αυτό της νέας τετρακίνητης FF. Αυτή τη στιγμή η κωδική ονομασία την οποία χρησιμοποιεί το ιταλικό εργοστάσιο για το μοντέλο είναι F152, ενώ από πλευράς τεχνικών στοιχείων είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουμε λεπτομέρειες.

Σε κάθε περίπτωση τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το εκρηκτικό αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,3 λίτρων με την ιπποδύναμη να φλερτάρει έντονα με τους 700 ίππους. Αυτός θα είναι τοποθετημένος εμπρός, με τη μετάδοση να περνά στον πίσω άξονα (παρόλο που η πλατφόρμα της FF αφήνει υποψίες και για 4κίνητη έκδοση), ενώ το κιβώτιο θα είναι αυτόματο 7σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Τη νέα 599 θα τη δούμε στο τέλος του 2012 με αρχές 2013.

Πηγή: autotriti.gr