Ο Λάντο Νόρις της McLaren είναι αυτός που πήρε την pole position για το γκραν πρι της Formula 1 στο Μονακό, με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari να παίρνει τη 2η θέση και τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren να είναι στην 3η.
Είναι το πιο κοσμοπολίτικο γκραν πρι αλλά και το πιο δύσκολο, καθώς το να γίνει προσπέραση μοιάζει με ένα μικρό θαύμα. Υπό αυτή την έννοια, ο Νόρις μπορεί να είναι αισιόδοξος για τον αγώνα της Κυριακής (25/5) καθώς στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου ήταν πιο γρήγορος από όλους.
Με χρόνο 1:09.954 ο οδηγός της McLaren εξασφάλισε ότι θα ξεκινήσει από την 1η θέση στον αγώνα, με τον Λεκλέρ να εκκινεί από τη 2η και τον Πιάστρι, πρωτοπόρο στη βαθμολογία, να είναι στην 3η. Από εκεί και πέρα, η 4η θα πήγαινε στον Χάμιλτον, του επιβλήθηκε όμως ποινή.
Συγκεκριμένα, ο οδηγός της Ferrari χάνει τρεις θέσεις, άρα στην 4η θα είναι ο Φερστάπεν, στην 5η ο Χατζάρ, στην 6η ο Αλόνσο και στην 7η ο Χάμιλτον.