Φέτος η γερμανική φίρμα γιορτάζει τα 125 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το μοντέλο κατασκευάστηκε το 1886 και πατενταρίστηκε το ίδιο έτος, ενώ φέτος η Mercedes θα δώσει και bonus σε όλους τους εργαζόμενους της!

Το αυτοκίνητο που ουσιαστικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε τα τελευταία 125 χρόνια, και που έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ιστορία των αυτοκινούμενων μέσων ήταν αυτό που κατασκευάστηκε από τον Carl Benz και πατενταρίστηκε το 1886 φέροντας το νούμερο 37435. Αυτή η επέτειος γιορτάστηκε σε σχετική εκδήλωση όπου το παρόν έδωσε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέκελ.

Εκεί επίσης παρουσιάστηκε και η σπουδή με το όνομα Aesthetics 125, της οποίας η γλυπτή μορφή δείχνει τη σχεδιαστική τάση που η Mercedes μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον, καθώς και το υψηλό σχεδιαστικό αλλά και τεχνολογικό επίπεδο της εταιρείας.


Η σχεδιαστική μελέτη με το όνομα Aesthetics 125 που δείχνει τις ικανότητες αλλά και την τάση στην οποία μπορεί να κινηθεί μελλοντικά η Mercedes

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι η Mercedes θα προχωρήσει στην πληρωμή bonus σε όλους τους εργαζόμενους της, λόγω αυτής της επετείου. Μάλιστα όταν λέμε σε όλους, μιλάμε κυριολεκτικά για 260.000 εργαζομένους, στους οποίους θα μοιραστεί το ποσό των 125 εκ. ευρώ, που σημαίνει ότι αυτό μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 ευρώ για τον καθένα, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που αυτός εργάζεται για την εταιρεία!

Πηγή: autotriti.gr