Από το Κατάρ ξεκινά μια συναρπαστική νέα σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) στο οποίο συμμετέχει η Team Peugeot Total Energies και άλλοι εννέα κατασκευαστές με αυτοκίνητα της κατηγορίας Hypercar. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε κάτι που υπόσχεται να είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πολύ αμφίρροπη σεζόν.

Με περίπου δέκα ώρες προγραμματισμένου αγώνα στο Lusail International Circuit (μήκους 5,38 χιλιομέτρων), η αυλαία της σεζόν του 2024 του FIA WEC αναμένεται να παρουσιάσει μια σημαντική πρόκληση. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο διάρκειας αγώνα στο φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο, η οποία ξεπερνιέται μόνο από τις 24 Ώρες του Λε Μαν. Θα είναι μια πραγματική δοκιμασία τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τις μηχανές, για να μην αναφέρουμε τα ελαστικά, καθώς οι θερμές συνθήκες αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο.

Η ομάδα της Peugeot αντιμετώπισε προκλήσεις σε δύο μέτωπα κατά τη διάρκεια των εκτός σεζόν δοκιμών εξέλιξης, καθώς συνέχισε να αναπτύσσει το 9X8 του 2023 ακολουθώντας παράλληλα τον απαιτητικό οδικό χάρτη που καθορίστηκε για το 9X8 του 2024, προκειμένου να είναι έτοιμο εγκαίρως για την Imola τον Απρίλιο. Επομένως, με πολύ αποφασιστική και ανταγωνιστική διάθεση η ομάδα ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη σεζόν της στο Κατάρ.

Ενώ η πίστα θα είναι καινούργια για πολλούς αγωνιζόμενους, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν κατά τη διάρκεια των πρώιμων δοκιμών set-up (Prologue) που θα πραγματοποιηθούν μία εβδομάδα πριν από τον εναρκτήριο γύρο και να επιστρέψουν εκεί πιο ενημερωμένοι για τον αγώνα. Πολλά πληρώματα (μεταξύ αυτών και οι οδηγοί του 9Χ8 θα μπορούν επίσης να προετοιμαστούν πλήρως για τη νέα σεζόν στον προσομοιωτή. Έτσι οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις λεπτομέρειες της πίστας, καθώς και αυτές των αυτοκινήτων που θα οδηγήσουν μετά το χειμερινό διάλειμμα, ενώ οι μηχανικοί θα μπορούν να εργαστούν στο στήσιμο των αυτοκινήτων.

Αυτό που θα είναι άγνωστο τελικά, είναι το BoP (Balance of Performance), το Ισοζύγιο Απόδοσης δηλαδή μεταξύ των διαφόρων αυτοκινήτων στο αρχική σειρά εκκίνησης.