Το Ντουμπάι αποτελεί πόλο έλξης για τους πλούσιους, οι οποίοι επιδίδονται συχνά σε εξωφρενικές αγορές και αυτή τη φορά κάνει το γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι ένας κροίσος έδωσε 34 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα κομμάτι αμμουδιάς.

Βρίσκεται στο πολυτελές τεχνητό νησί Jumeirah Bay Island που έχει σχήμα ιππόκαμπου και στην πραγματικότητα είναι ένα άδειο οικόπεδο 2.275 τετραγωνικών μέτρων, που ανήκε στον Βρετανό επιχειρηματία Ουμάρ Καμάνι, ο οποίος το αγόρασε το 2021 για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το cnn.com.

Η ταυτότητα του νέου αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή, πέρα από το γεγονός ότι έδωσε σχεδόν 31 εκατομμύρια ευρώ, με τον Καμάνι να αυξάνει το κέρδος του κατά 242%.

«Το Jumeirah Bay είναι το πιο αποκλειστικό μέρος που θέλει κάποιος», λέει ο Καμάνι και προσθέτει πως «είναι για εκείνους τους ιδιώτες που διαθέτουν μια μεγάλη περιουσία και μπορεί να αναρωτιούνται: “Ποιο είναι το καλύτερο που μπορώ να αγοράσω;”».

Ένα νησί σε σχήμα ιππόκαμπου

Το Jumeirah Bay Island είναι ένα τεχνητό νησί σε σχήμα ιππόκαμπου, το οποίο συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας γέφυρας 300 μέτρων. Διαθέτει 128 οικόπεδα που είναι σχεδόν άδεια και ένα από αυτά, είναι εκείνο που πωλήθηκε για την εξωφρενική τιμή των 34 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου 31 εκατομμύρια ευρώ.

«Η γη έχει ανατιμηθεί τόσο πολύ, όχι μόνο λόγω της τοποθεσίας, αλλά και λόγω της ιδιωτικότητας και της αποκλειστικότητας που προσφέρει ένα νησί που έχει μόνο 100 περίπου οικόπεδα, σε αντίθεση με κάποιο μέρος όπως το Palm Jumeirah, που έχει χιλιάδες ακίνητα», αναφέρει ο Ουμάρ Καμάνι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, η αγορά δεν έγινε μάταια, αφού στόχος είναι να αναπτυχθεί το νησί και να γίνει «σαν το Μπέβερλι Χιλς ή το Λος Άντζελες».

Μέχρι στιγμής, στο νησί των 585.000 τετραγωνικών μέτρων υπάρχει ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον οίκο πολυτελείας Bulgari και άνοιξε το 2017, ενώ αμέσως στέφθηκε ως το καλύτερο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο.

Επίσης, φιλοξενεί πολλές αμμώδεις παραλίες και μια μαρίνα για δεκάδες σκάφη αναψυχής, εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, γυμναστήριο και κέντρο σπα. Μάλιστα, ένας περιορισμένος αριθμός πολυτελών διαμερισμάτων είναι διαθέσιμος στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Bulgari.

«Το είδος των ακινήτων που χτίζονται εκεί τώρα δεν μοιάζει με τίποτα από αυτά που έχετε δει στο Ντουμπάι. Το Jumeirah Bay θα μοιάζει πολύ περισσότερο με το Μπέβερλι Χιλς ή το Λος Άντζελες», λέει ο Καμάνι για τα σχέδια του μέλλοντος.