Μπορεί η αστυνομία να απαγόρευσε σήμερα τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, τη μεγαλύτερη πλατεία του Παρισιού, καθώς και στα Ηλύσια Πεδία, έπειτα από δύο συνεχόμενες νύχτες ταραχών στη γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο, οι πολίτες έδωσαν ραντεβού στην Πλας ντ’ Ιταλί μετά από κάλεσμα της Γενικής Εργατικής Συνομοσπονδίας (CGT).

«Παρίσι, ξεσηκώσου», φώναζαν οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, καλώντας όλους τους πολίτες να βγουν στους δρόμους δύο ημέρες αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν παρέκαμψε την Εθνοσυνέλευση και με προεδρικό διάταγμα πέρασε το νομοσχέδιο που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στο Παρίσι σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ κάδοι παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, το βράδυ του Σαββάτου στο BFMTV, ότι η CGT ζήτησε τη διάλυση της διαδήλωσης στο Παρίσι. «Λόγω της παρουσίας πολλών κακοποιών, ο διοργανωτής ζητά τη διάλυση», ανέφερε.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Λυών, η οποία χρειάστηκε να τερματιστεί μετά από αίτημα του δημάρχου λόγω της παρουσίας «εχθρικών ομάδων». Και εκεί σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Πηγή: iefimerida.gr«Παρίσι, ξεσηκώσου»: «Φλέγεται» η Γαλλία για το συνταξιοδοτικό -Συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων [βίντεο] – iefimerida.gr