Η γερμανική Bild σε νέο άρθρο της περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκτοξεύει απειλές για τον πόλεμο στην Ουκρανία, διευκρινίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες άλλαξε ριζικά στάση.

Σε άρθρο με τίτλο «Ξαφνικά ο Πούτιν απειλεί εντελώς διαφορετικά», σχολιάζει το γεγονός πως η Λευκορωσία θα αναπτύξει κοινή στρατιωτική δύναμη με τη Ρωσία και ότι εξαπολύθηκε πλήθος πυραυλικών επιθέσων σε ουκρανικές πόλεις.

«Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε “όπλα ακριβείας” για να πλήξει, μεταξύ άλλων, στρατιωτικούς στόχους», αναφέρει το δημοσίευμα και τονίσει πως ο Πούτιν συνέχισε τις απειλές του ως εξής: «Εάν συνεχιστούν οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι βίαιες και ανάλογες με το επίπεδο των απειλών».

«Το περίεργο είναι», όπως υπογραμμίζει το γερμανικό δημοσίευμα, είναι ότι, «στην σημερινή τηλεοπτική του ομιλία σταμάτησε να εξαπολύει απειλές για χρήση πυρηνικών. Πριν από λίγο καιρό, ο Πούτιν ακουγόταν πολύ διαφορετικός. Απειλούσε ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση στο έδαφός του, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι: “Αυτό δεν είναι μπλόφα”».

Παράλληλα, αναφέρει πως «λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, την οποία ο Πούτιν εγκαινίασε το 2018, στη σημερινή του ομιλία δεν υπήρξε καμία αναφορά για πιθανή πυρηνική επίθεση. Οι απειλές του, σήμερα, ακούγονταν πολύ διαφορετικές: Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις με επιθέσεις «που αντιστοιχούν σε κλίμακα με το επίπεδο των απειλών».

«Σε αντίθεση με προηγούμενες ομιλίες του, ο Ρώσος πρόεδρος δεν άρχισε να εξαπολύει απειλές κατά των δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας αλλά απείλησε μόνο την εμπόλεμη χώρα. Επιπλέον, δεν κατηγόρησε για τις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες για συνωμοσία ή τις ΗΠΑ αλλά έστρεψε τα “βέλη” του μόνο στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», προσθέτει μεταξύ άλλων.