Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς συνάντησε πέντε Βρετανούς αιχμαλώτους πολέμου που απελευθερώθηκαν μετά από έξι μήνες σε ένα πολυτελές ιδιωτικό τζετ που ταξίδευε από τη Ρωσία στη Σαουδική Αραβία Μάλιστα τους έδωσε iPhones προκειμένου να μπορέσουν τα τηλεφωνήσουν στις οικογένειές τους, γράφει η Daily Mail.

Οι πέντε αιχμάλωτοι έφαγαν μπριζόλες, καναπεδάκια και τιραμισού στη διάρκεια της πτήσης μαζί με τον ρώσο ολιγάρχη, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Μετά από μήνες αιχμαλωσίας, οι Aiden Aslin, Shaun Pinner, Dylan Healy, Andrew Hill και John Harding ενώθηκαν και πάλι με τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Ο Harding δήλωσε στη βρετανική Sun: «Ο Αμπράμοβιτς είναι ένας πραγματικά αξιαγάπητος άνθρωπος. Είναι ένας θρύλος – τον αγαπάμε πολύ και είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειές του».

Ο πατέρας δύο παιδιών υποστήριξε ότι ο 55χρονος ρώσος δισεκατομμυριούχος έκανε τα πάντα για να αισθανθούν άνετα και έκανε αστεία.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος πιστεύεται ότι έπαιξε ρόλο στην απελευθέρωσή τους, μιλούσε για ποδόσφαιρο, την ώρα που έτρωγαν στο αεροσκάφος. Σε βάρος του επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση στις 10 Μαρτίου, με τη Ντάουνινγκ Στριτ να υποστηρίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις για τους δεσμούς του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.