Ο Κάρολος είναι πλέον ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, αφού απεβίωσε η βασίλισσα Ελισάβετ και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του, καθώς αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μεγάλη ηλικία.

Όπως αναφέρει το news.sky.com, τα καθήκοντα και ο ρόλος του μονάρχη μπορεί να μην έχουν αλλάξει δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, όμως πολλοί αναμένουν να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει.

Μάλιστα, αρκετοί στέκονται στις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την προσωπική ζωή του τις προηγούμενες δεκαετίες, όπως η απιστία με την Καμίλα, όσο καιρό ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ένας βασιλιάς με πάθος

Ένας από τους λόγους που ξεχώριζε η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ότι διατηρούσε χαμηλούς τόνους, ακόμα κι όταν είχε τσακωθεί με την Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο γιος της όμως είναι τελείως διαφορετικός και πολλές φορές έχει υποστηρίξει δημόσια την γνώμη του, ακόμα κι αν δεν ήταν δημοφιλής.

Χαρακτηριστικά, το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει πως το γεγονός ότι είχε στείλει επιστολές σε βουλευτές, όπου τους ασκούσε πίεση για να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις, κάνει μερικούς να τον περιγράφουν ως «έναν ακτιβιστή βασιλιά».

Οι νέοι ρόλοι και οι ευθύνες

Με την πάροδο του χρόνου η βασιλεία στην Αγγλία δεν έχασε μόνο εξουσία, αλλά άλλαξαν τελείως και οι ρόλοι του μονάρχη, καθώς έγιναν «διακοσμητικοί» σε αρκετά ζητήματα, ενώ αυξήθηκαν σε άλλα θέματα.

Έτσι, πλέον ο ρόλος του μονάρχη είναι να ασχολείται με πιο προσιτά θέματα για τον κόσμο, με τον Κάρολο να δείχνει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή, ως ένα σημείο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος στη Βουλή

Αναμένεται λοιπόν, να πραγματοποιήσει μια σειρά από περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στα κράτη της Κοινοπολιτείας συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, όπου έγινε αυτόματα αρχηγός του κράτους.

Θα ένας δημοφιλής βασιλιάς;

Ένα μεγάλο ερώτημα που βασανίζει χιλιάδες Βρετανούς και όχι μόνο, είναι εάν ο Κάρολος θα είναι δημοφιλής βασιλιάς.

Ένας αποτυχημένος γάμος, που συνοδεύτηκε από απιστίες και με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, έχει ρίξει εδώ και δεκαετίες κατακόρυφα την δημοτικότητα του.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια και λόγω της ηλικίας του, έχουν σταματήσει ορισμένες επικρίσεις προς το πρόσωπο του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθουν και μάλιστα δριμύτερες από την στιγμή που έγινε βασιλιάς. Προβλέπεται λοιπόν, ένα αβέβαιο μέλλον, με μόνο τον χρόνο να μπορεί να δείξει τι θα συμβεί.