Μια απίστευτη ιστορία έχει συγκλονίσει το Μεξικό. Ένα κοριτσάκι τριών ετών που θεωρούταν νεκρό «ξύπνησε» την ώρα της κηδείας του, αλλά στη συνέχεια εξέπνευσε ενώ το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Στη διάρκεια της κηδείας της Καμίλα Ροξάνα Μαρτίνες Μεντόσα, η μητέρα της, Μέρι Τζέιν Μεντόσα, πρόσεξε ότι το τζάμι που σκέπαζε το φέρετρό της είχε θολώσει – απόδειξη πως το κοριτσάκι ήταν ακόμη ζωντανό.

Την περασμένη εβδομάδα η μητέρα της 3χρονης την πήγε σε νοσοκομείο της επαρχίας του Σαν Λουίς Ποτοσί επειδή ήταν άρρωστη και ένιωθε πόνους στο στομάχι της.

Σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του 3χρονου κοριτσιού σε τοπικά ΜΜΕ, ο παιδίατρος της τη συμβούλεψε να πάει την κόρη της στο νοσοκομείο επειδή υπέφερε από αφυδάτωση. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε με βρεγμένες πετσέτες και υπόθετα.

«Μετά από μια ώρα μου την επέστρεψαν, λέγοντάς μου ότι ήταν καλά. Συνταγογράφησαν δύο φακελάκια διαλύματος επανυδάτωσης και 30 σταγόνες παρακεταμόλης» είπε η μητέρα της μικρής Καμίλα.

Η οικογένεια ακολούθησε τις οδηγίες, αλλά δεν είδε καμία βελτίωση στην υγεία του κοριτσιού. Στη συνέχεια συμβουλεύτηκαν έναν άλλο γιατρό που έδωσε διαφορετικά φάρμακα, αλλά η μικρή έκανε συνέχεια εμετό.

Η οικογένεια επισκέφτηκε και έναν τρίτο γιατρό αλλά τελικά η Καμίλα μεταφέρθηκε πίσω στο κοινοτικό νοσοκομείο, στο οποίο εισήχθη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Στην 3χρονη χορηγήθηκε οξυγόνο αλλά λανθασμένα δηλώθηκε νεκρή λόγω αφυδάτωσης λίγο μετά την εισαγωγή της.

«Δέκα λεπτά αργότερα, την αποσύνδεσαν χωρίς να κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα», είπε η Μεντόσα. «Ένιωσα τη δύναμη του κοριτσιού μου, αλλά την πήραν από πάνω μου και μου είπαν: “Αφήστε την να αναπαυθεί εν ειρήνη”», πρόσθεσε η άτυχη μητέρα.

Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια της κηδείας της κόρης της, η Μέρι Τζέιν παρατήρησε ότι το γυάλινο φέρετρο της Καμίλα ήταν θολωμένο. Οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία της είπαν ότι είχε παραισθήσεις, κάτι που την απέτρεψε να ανοίξει το φέρετρο.

Παρόλα αυτά, η πεθερά της παρατήρησε ότι τα μάτια της Καμίλα κινούνταν ενώ τα μέλη της οικογένειας προχώρησαν σε έλεγχο του σφυγμού της, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν ζωντανή, καθώς είχε 97 παλμούς το λεπτό.

Αμέσως, κλήθηκε ασθενοφόρο αλλά η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τον θάνατό της. Στη συνέχεια – για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες – η Καμίλα διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή.

«Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν κρατάω κακία σε όλους τους γιατρούς… Απλώς ζητώ να αλλάξουν τους συγκεκριμένους γιατρούς, τις νοσοκόμες και τους διευθυντές στο νοσοκομείο στο Σαλίνας για να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.