Σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ουκρανίας σημειώθηκε πυραυλική επίθεση, η οποία μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 15 άτομα, ενώ υπάρχουν και 50 τραυματίες, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο αριθμός ενδέχεται να ανέβει.

Μάλιστα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενημέρωσε για το περιστατικό.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως «μόλις έλαβα μια πληροφορία για ένα πυραυλικό πλήγμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ (…) Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν», είπε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το πλήγμα αυτό σημειώνεται την ώρα που η Ουκρανία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο πόλεμος με τη Ρωσία μπήκε σήμερα στον έβδομο μήνα του.

Νωρίτερα σήμερα ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα αγωνιστεί «μέχρι τέλους».

Οι μάχες επικεντρώνονται πλέον στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία, όπου καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να επιτυγχάνει κάποια κέρδη. Η Ρωσία ωστόσο πλήττει τακτικά άλλες ουκρανικές πόλεις, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα πάντα με το Κίεβο.

Ακολουθούν φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο δημοσιογραφικός οργανισμός NEXTA από την πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντνιπροπετρόφσκ: