Μια έγκυος γυναίκα από το Τέξας, στην οποία επιδόθηκε πρόστιμο για οδήγηση στη λωρίδα HOV (λωρίδα κυκλοφορίας που προορίζεται για λεωφορεία ή οχήματα με περισσότερους από έναν επιβάτες) υποστήριξε ότι η κατάργηση του δικαιώματος της άμβλωσης από το Ανώτατο Δικαστήριο σημαίνει ότι το έμβρυό της υπολογίζεται ως επιβάτης και πως δεν έπρεπε να της επιβληθεί χρηματική ποινή.

Η Brandy Bottone οδηγούσε σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Ντάλας, όταν τη σταμάτησαν για έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο όχημα επέβαινε τουλάχιστον άλλο ένα άτομο, ώστε να της επιτρέπεται να οδηγεί στη συγκεκριμένη λωρίδα κυκλοφορίας. Ο βοηθός σερίφης κοίταξε μέσα στο αυτοκίνητο και, σύμφωνα με την περιγραφή της ίδιας στην Washington Post, τη ρώτησε: «Είσαι μόνη ή υπάρχει συνεπιβάτης;»

«Του απάντησα: “α, είμαστε δύο”. Κι εκείνος ρώτησε: “πού είναι ο δεύτερος;”». περιγράφει η ίδια που βρισκόταν στην 34η εβδομάδα κύησης την περίοδο του συμβάντος.

Η ίδια απάντησε πως «το μωρό της βρισκόταν εκεί», δείχνοντας την κοιλιά της, για να λάβει την απάντηση πως «πρέπει να υπάρχουν δύο σώματα». Παρότι ο ποινικός κώδικας της πολιτείας αναγνωρίζει το έμβρυο ως άτομο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Κώδικα Κυκλοφορίας του Τέξας.

«Ο ένας αστυνομικός κάπως με απαξίωσε όταν ανέφερα πως αυτό ήταν εν ζωή παιδί, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ανατροπή του νόμου Roe v Wade. “Οπότε δεν ξέρω γιατί δεν το βλέπετε αυτό”, τους είπα» συνεχίζει η ίδια.

Στην Μποτόν επιβλήθηκε πρόστιμο 215 δολαρίων για οδήγηση με έναν οδηγό/επιβάτη σε ακατάλληλη λωρίδα, πρόστιμο που η ίδια είναι αποφασισμένη να αμφισβητήσει στο δικαστήριο αυτό το μήνα.

«Θα το παλέψω» προειδοποίησε η 32χρονη για την υπόθεσή της που βάζει το νομικό πλαίσιο της πολιτείας σε αχαρτογράφητα νερά, μετά τις ιστορικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

«Βρίσκω το επιχείρημά της δημιουργικό, όμως δεν πιστεύω βάσει του ισχύοντος κώδικα κυκλοφορίας στο Τέξας πως είναι πιθανό να κερδίσει το δικαστήριο. Είναι απίθανο να βρει δικαστή που θα την επιβραβεύσει για την ευρηματικότητά της» ανάφερε ο Chad Ruback, δικηγόρος από το Ντάλας.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 29 Ιουνίου, συνέβη την ώρα που η χώρα σείεται από τις αντιδράσεις για την απόρριψη της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο που ουσιαστικά ανέτρεψε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της πολιτείας του Τέξας, Brian Harrison υποσχέθηκε το βράδυ του Σαββάτου να εισαγάγει νομοθεσία για τη διόρθωση της… γλώσσας στον κώδικα κυκλοφορίας.

«Τα αγέννητα μωρά είναι άτομα (που σημαίνει ότι είναι και επιβάτες) και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα σύμφωνα με τους νόμους του Τέξας», έγραψε σε ένα tweet. «Μπράντι, συνέχισε να παλεύεις γι’ αυτό το πρόστιμο!»