Ουκρανοί στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς επέστρεψαν τραυματισμένοι από το μέτωπο και οι πολίτες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Στη δημοσιότητα ήρθαν βίντεο με τις αντιδράσεις των πολιτών όταν τους αντικρίζουν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται από τα τέλη Φεβρουαρίου. Χθες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλησε να εκθειάσει την αντίσταση των Ουκρανών κατά της Ρωσίας με έναν απρόσμενο παραλληρισμό, καθώς παρομοίασε τον πόλεμο στην Ουκρανία με την μάχη του Χάρι Πότερ και Βολντεμορτ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε διαδικτυακά σε ερωτήσεις φοιτητών του Munk School of Global Affairs and Public Policy στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και είπε ότι έχει ως πρότυπο τον «λαό της Ουκρανίας…Ένας συνηθισμένος ουκρανός αγρότης που πήρε το τρακτέρ του και έκλεισε τον δρόμο στα ρωσικά τανκ, μια νοικοκυρά που βγήκε στον δρόμο και σταμάτησε τεθωρακισμένα οχήματα με γυμνά χέρια… Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θαυμάζω».

Στη συνέχεια, χαμογέλασε ακούγοντας ένα σχόλιο ότι ορισμένοι τον παρομοιάζουν με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον… Χάρι Πότερ. «Ο Χάρι Πότερ είναι καλύτερος από τον Βόλντεμορτ. Και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Βόλντεμορτ σε αυτόν τον πόλεμο και ποιος ο Χάρι Πότερ. Επομένως, γνωρίζουμε και πώς θα τελειώσει ο πόλεμος», τόνισε.