Η ηλεκτρονική έκδοση του Guardian αναφέρει ότι κατέχει διαρροή σε email, η οποία αποκαλύπτει τεράστια περιουσιακά στοιχεία φίλων του Βλαντιμίρ Πούτιν, με την συνολική αξία των περιουσιών να υπολογίζεται άνω των 4,5 δισ. δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, με βάση τον theguardian.com, το ηλεκτρονικό μήνυμα παραπέμπει στο LLCInvest.ru και περιλαμβάνει τουλάχιστον 86 εταιρείες που διαχειρίζονται πολλά δισ. ρούβλια, ενώ περιλαμβάνονται και ονόματα επιχειρηματιών που έχουν επίσημες σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Η διαρροή, όπως αναφέρει ο Guardian, περιλαμβάνει μια συνομιλία μέσω email που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία δείχνει ότι οι διαχειριστές αυτών των περιουσιακών στοιχείων συζητούν τα προβλήματα που προκύπτουν σαν να αποτελούν έναν ενιαίο οργανισμό.

Μάλιστα, Ρώσος ειδικός για θέματα διαφθοράς που μίλησε στον Guardian, ανέφερε ότι η LLCInvest μοιάζει να είναι ένα είδος ένωσης της οποίας τα μέλη ανταλλάσσουν περιουσιακά στοιχεία.

Στην περιουσία του δικτύου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πολυτελής έπαυλη για προσωπική χρήση του Ρώσου προέδρου στο Γκελεντζίκ της Μαύρης Θάλασσας. Η βίλα υπολογίζεται ότι αξίζει περί το 1 δισ. δολάρια και φέρεται να ανήκει στον Αρκάντι Ρότενμπεργκ, για τον οποίο ΕΕ και ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις. Τα αμπέλια γύρω από το παλάτι ανήκουν σε μη κερδοσκοπική οργάνωση την οποία ίδρυσαν δύο συνεργάτες του Πούτιν, ο Γκενάντι Τιμτσένκο και ο Βλαντιμίρ Κόλμπιν.

Περιλαμβάνεται ακόμη το χιονοδρομικό κέντρο Ιγκόρα στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο γάμος της κόρης του Πούτιν το 2013. Το κέντρο ανήκει στην εταιρεία Ozon, που ανήκει στον πρόεδρο της Bank Rossiya, Γιούρι Κοβάλτσουκ, άλλον ένα φίλο του Πούτιν.

Αλλη μια βίλα που διαχειρίζεται το δίκτυο είναι βόρεια από την Αγία Πετρούπολη. Η βίλα Σέλγκρεν, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν «Βίλα του Πούτιν», ανήκε στον Ολεγκ Ρούντνοφ, επίσης φίλο του προέδρου, και πλέον τον γιο του Ρούντνοφ.