Η Ουκρανία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe 2022 και η εκπρόσωπός της είναι η Βικτόρια Απανασένκο. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος ουκρανικός οργανισμός, η Ουκρανή καλλονή βοηθάει ενεργά στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Η 28χρονη με καταγωγή από το Τσερνίχιβ, μια από τις πόλεις στον βορρά της Ουκρανίας που δέχθηκε σφοδρές επιθέσεις στην πρώτη φάση της ρωσικής εισβολής που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου, είναι εθελόντρια στον πόλεμο. Πέραν της ομορφιάς, επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει και τις αξίες της χώρας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Титул «Міс Україна Всесвіт»-2022 отримала Вікторія Апанасенко з м. Чернігів.У зв’язку з повномасштабною війною в…

Posted by Miss Universe Ukraine on Tuesday, June 14, 2022

«Συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο και παλεύει για τη νίκη της Ουκρανίας στο μέτωπο της ενημέρωσης και του εθελοντισμού. Η Βικτόρια βοηθάει στο εστιατόριο Naive (σ.σ. που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Κίεβο) και μαγειρεύει φαγητό για τα τάγματα των ενόπλων δυνάμεων και για τους ηλικιωμένους. Η ίδια και η φίλη της δραστηριοποιούνται εκτός από τον τομέα του φαγητού και σ’ αυτόν της φαρμακευτικής βοήθειας και διαμοιρασμού υγειονομικών προϊόντων σε παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος οργανισμός για τον διαγωνισμό Miss Universe στην Ουκρανία.

Στον λογαριασμό της στο Instagram, δε, με αφορμή επίσκεψή της σε περιοχή που βομβαρδίστηκε, έγραψε: «Μπορούν να βομβαρδίσουν την ευτυχία, μπορούν να πυροβολήσουν το όνειρο, αλλά ποτέ δεν θα καταφέρουν να σκοτώσουν τη θέληση. Ο καθένας τους θα θερίσει ό,τι έσπειρε».

Η Βικτόρια Απανασένκο είναι απόφοιτος Σχολής Ψυχολογίας σε Πανεπιστήμιο του Κιέβου και εξειδικεύτηκε στην κοινωνική εργασία. «Επέλεξα αυτή την κατεύθυνση γιατί ήθελα να συμβάλλω στην κοινωνία και να μπορέσω να βοηθήσω τους πιο ευάλωτους», δήλωσε. Επίσης, εργάζεται και ως επαγγελματίας μοντέλο.

Η 28χρονη επιλέχθηκε από ειδική επιτροπή δίχως να γίνουν καλλιστεία για την ανάδειξή της ως εκπρόσωπος της Ουκρανίας στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe 2022 καθώς το event ματαιώθηκε εξαιτίας του πολέμου.