Νύχτα τρόμου ζουν οι κάτοικοι της Οδησσού, της παραθαλάσσιας πόλης στα νότια της Ουκρανίας όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν πως οφείλονται σε ισάριθμες πυραυλικές επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κατάστημα καθώς και σε άλλα σημεία στην πόλη εξαιτίας της επίθεσης. Οι ουκρανικές αρχές επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί αν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από τις επιθέσεις.

Στις αρχές του Απριλίου, είχε δεχθεί επίθεση χώρος αποθήκευσης και διυλιστήριο καυσίμων στην περιοχή, αλλά έπειτα υπήρχε σχετική ηρεμία καθώς ο ρωσικός στρατός δεν εξαπέλυε επιθέσεις στην περιοχή. Αυτό άλλαξε την περασμένη εβδομάδα με τις επιθέσεις έκτοτε να έχουν ενταθεί.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα τη Δευτέρα, τόσο η Οδησσός όσο και ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών πυρών ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος «φυγαδεύτηκε» σε καταφύγιο μαζί με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ.