Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του σήμερα, Πέμπτη, ότι η Ρωσία είναι ακόμη έτοιμη να εγγυηθεί μια ασφαλή διέλευση στους αμάχους από το πολιορκημένο συγκρότημα χαλυβουργίας Azovstal, στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν είπε επίσης ότι το Κίεβο πρέπει να δώσει εντολή στους μαχητές που έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο, να παραδώσουν τα όπλα τους.

«Οι Ρώσοι δεν τηρούν την υπόσχεσή τους για εκεχειρία και δεν επιτρέπουν την απομάκρυνση των αμάχων», που κατέφυγαν στα υπόγεια αυτού του πελώριου εργοστασίου όπου και παραμένουν μαζί με τους μαχητές, δήλωσε νωρίτερα ο Σβιάτοσλαβ Παλαμάρ, υποδιοικητής του τάγματος Αζόφ, το οποίο υπερασπίζεται την πόλη, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Telegram.

Σημειώνεται πως ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ολέκσιι Αρεστόβιτς, δήλωσε σήμερα στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι «ρωσικές δυνάμεις μπήκαν χθες (Τετάρτη)» στο εργοστάσιο. «Έχουμε πολλές πληροφορίες, συχνά αντιφατικές» για την υφιστάμενη κατάσταση, πρόσθεσε ο ίδιος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.