«Είπαμε ότι ο πάπας είναι πρόθυμος να πάει στη Μόσχα, περιμένουμε την αντίδραση της Ρωσίας», διεμήνυσε την Τετάρτη το Βατικανό.

Υπάρχει η διάθεση του πάπα Φραγκίσκου «να πάει στη Μόσχα, να συναντήσει προσωπικά τον Πούτιν. Περιμένουμε να αντιδράσουν και να μας πουν τι θέλουν», δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν. «Πέρα από αυτό, δεν νομίζω ότι ποντίφικας μπορεί να λάβει κάποια άλλη πρωτοβουλία. Με τη Μόσχα η στιγμή είναι δύσκολη, αλλά οι σχέσεις δεν έχουν παγώσει», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε χθες, σε συνέντευξή του στην Corriere Della Sera, ότι ζήτησε να έχει συνάντηση στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, θέλοντας να του ζητήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, και ότι δεν έχει λάβει απάντηση.

Εξάλλου, ο Πάπας δήλωσε, στο ίδιο Μέσο, ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος έχει προσφέρει την αμέριστη στήριξή του στον πόλεμο, «δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν».

Η Εκκλησία της Ρωσίας, της οποίας επικεφαλής είναι ο Κύριλλος, εξέφρασε τη δυσφορία της, νωρίτερα σήμερα, για τον τόνο αυτόν του Πάπα.