Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα να σταματήσουν, λόγω της οργής του κόσμου για τις φρικαλεότητες που, όπως είπε, διαπράχθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.

«Ο κόσμος (οι Ουκρανοί) θέλουν να τους σκοτώσουν (τους Ρώσους). Όταν υπάρχει αυτού του είδους η στάση, είναι δύσκολο να συζητά κανείς», μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο δήλωσή του σε Πολωνούς δημοσιογράφους.

Εντοπίστηκε νέος ομαδικός τάφος με 900 σορούς στην περιφέρεια του Κιέβου

Τον εντοπισμό ακόμη ενός ομαδικού τάφου, με 900 σορούς, στην περιφέρεια του Κιέβου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή από ρωσικά στρατεύματα τόνισε.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ότι περίπου 500.000 Ουκρανοί έχουν μεταφερθεί παράνομα στη Ρωσία.

Ο εντοπισμός ομαδικών τάφων και πτωμάτων αμάχων σε πόλεις και χωριά γύρω από το Κίεβο που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις αφού αποσύρθηκε ο ρωσικός στρατός προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ειδικά στην Μπούκα, βορειοδυτικό προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σήμερα επίσης έγινε γνωστό ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το Κίεβο όταν ρώσοι εκτελεστές προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο όπου έμενε.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το οποίο τον φιλοξενεί στο εξώφυλλό του, οι Ρώσοι προσπάθησαν δύο φορές να εισβάλουν στο κτίριο στις 24 Φεβρουαρίου και να σκοτώσουν τον Ουκρανό πρόεδρο.