Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το Κίεβο όταν ρώσοι εκτελεστές προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο όπου έμενε, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Ο σύμβουλος του προέδρου Όλεκσιβ Αρέστοβιτς δήλωσε στο περιοδικό ότι τον παρότρυναν να διαφύγει σε ασφαλές σημείο μακριά από το Κίεβο καθώς το κτίριο δεν ήταν ασφαλές και ήταν αυξημένο το ρίσκο να δεχθεί πυρά ελεύθερων σκοπευτών ή χειροβομβίδων.

Στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους βοηθούς του έδωσαν να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο και όπλα, όμως δεν ήξεραν όλοι τους να πώς να τα χρησιμοποιήσουν αναφέρει το δημοσίευμα, όπως σημειώνει το Sky News.

«Ήταν η απόλυτη τρέλα. Αυτόματα όπλα για όλους. Ο χώρος ήταν ορθάνοιχτος. Δεν είχαμε καν τσιμεντόλιθους για να κλείσουμε τον δρόμο», είπε ο Αρέστοβιτς.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι η σύζυγος και τα παιδιά του Ζελένσκι βρίσκονταν ακόμη στο συγκρότημα όταν οι Ρώσοι προσπάθησαν δύο φορές να εισβάλουν στο κτίριο στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος αρνήθηκε να φύγει, ενώ η οικογένειά του μεταφέρθηκε σε ασφαλέστερη τοποθεσία. Το δεύτερο βράδυ τράβηξε ένα βίντεο για να δείξει στους δικούς του ότι ήταν ακόμα στο Κίεβο.

Ο Αρέστοβιτς είπε επίσης ότι ο Ζελένσκι έκανε ένα ταξίδι στην πρώτη γραμμή μάχης στις αρχές Μαρτίου, παίρνοντας μόνο μια μικρή ομάδα ασφαλείας.