Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έκανε νέα έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες, ώστε να μην πηγαίνουν να πολεμήσουν στο πόλεμο της Ουκρανίας, με αφορμή τον θάνατο ενός πρώην πεζοναύτη, που πήγε να πολεμήσει.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αφορμή για την έκκληση, αποτέλεσε ο θάνατος του πρώην Αμερικανού πεζοναύτη Γουίλι Τζόζεφ Κάνσελ, ο οποίος σκοτώθηκε στην Ουκρανία,τη Δευτέρα, 25 Απριλίου σε ηλικία 22 ετών, δήλωσε η μητέρα του Ρεμπέκα Καμπρέρα στο δίκτυο CNN.

Ο νεαρός άνδρας αφήνει πίσω του σύζυγο και ένα παιδί επτά μηνών, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο. Η σύζυγός του Μπρίτανι Κάνσελ επιβεβαίωσε τον θάνατό του σε ανακοίνωση που διαβιβάστηκε σε πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας τη «γενναιότητα» του άνδρα της, ενός «ήρωα». Μάλιστα, είχε εμπλακεί με μια ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρία και είχε δηλώσει εθελοντής για να πάει στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, πως λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας «διεθνούς λεγεώνας» ξένων εθελοντών που θα βοηθούσαν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας.

Ακόμη, στις αρχές Μαρτίου, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα είχε κάνει λόγο για περίπου 20.000 ξένους εθελοντές που είχαν έρθει στην εμπόλεμη χώρα.