Στο Πακιστάν σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία είχαν κινεζική υπηκοότητα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Όπως σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε από γυναίκα καμικάζι μέλος αυτονομιστικού κινήματος του Βελουχιστάν (Μπαλουτσιστάν), στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν. Παράλληλα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι Γκιουλάμ Ναμπί Μέμον, δήλωσε πως «οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν πως επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, όμως η ομάδα των πυροτεχνουργών μας έχει φθάσει επιτόπου και συλλέγει δείγματα από την έκρηξη».

Επίσης, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ, η ασφάλεια των Κινέζων υπαλλήλων, που εργάζονται σε διάφορα σχέδια υποδομών στο Πακιστάν, απασχολεί εδώ και καιρό το Πεκίνο, το οποίο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή. Τα σχέδια που χρηματοδοτούνται από την Κίνα προκαλούν συχνά έντονη δυσφορία στο Πακιστάν, ιδιαίτερα σε αυτονομιστικές οργανώσεις του Βελουχιστάν, που εκτιμούν πως ο τοπικός πληθυσμός δεν έχει κανένα όφελος, με την πλειονότητα των θέσεων εργασίας να επιστρέφει στους Κινέζους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την έκρηξη: