Η πρόεδρος της Μολδαβίας προειδοποίησε σήμερα ότι το κύμα των επιθέσεων στην υποστηριζόμενη από την Ρωσία αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας συνιστά μια προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης, κατηγορώντας ως υπαίτιες τις «ομάδες που είναι υπέρ του πολέμου» εντός του εδάφους της.

Η Μάγια Σάντου, η οποία παραχώρησε συνέντευξης Τύπου μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, επεσήμανε, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των πρακτορείων AFP και Reuters, πως δεν σχεδιάζει να έχει συνομιλίες για τα περιστατικά του τελευταίου 24ωρου, στα οποία περιλαμβάνονται μία επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας και η καταστροφή δύο κεραιών μέσω των οποίων εκπέμπει το ρωσικό ραδιόφωνο.

Παράλληλα, η Μολδαβή πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία» και ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας της, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να παραμείνουν ήρεμοι και να αισθάνονται ασφαλείς», τόνισε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν συγκαταλέγονται η ενίσχυση των ελέγχων στις μεταφορές και των περιπολιών στα σύνορα.