Ουκρανοί στρατιώτες συνέλαβαν ένα άτομο στα σύνορα με την Μολδαβία και υποστήριξαν πως πρόκειται για 26χρονο άνδρα, ο οποίος ντύθηκε γυναίκα με στόχο να φύγει από την χώρα και να μην πολεμήσει στο πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, το άτομο συνελήφθη σε ένα πέρασμα στα σύνορα, όταν οι στρατιώτες σταμάτησαν ένα ταξί κοντά στην Οδησσό στα νότια της χώρας που μετέφερε ένα ψηλό άτομο με γυναικεία ρούχα.

Όπως ανέφερε το βρετανικό δημοσίευμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες ανέφεραν ότι συνέλαβαν έναν άνδρα, τον οποίο χαρακτήρισαν λιποτάκτη, επειδή η στράτευση είναι υποχρεωτική για όλους τους άνδρες ηλικίας 18 έως και 60 ετών.

Φωτογραφίες του ατόμου που έπιασαν οι Ουκρανοί στρατιώτες:

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί εάν πράγματι πρόκειται για έναν άνδρα που ντύθηκε γυναίκα, ώστε να αποφύγει τον πόλεμο, ή για μια τρανς γυναίκα που προσπάθησε να διαφύγει.

Εξάλλου, όπως έχουν καταγγείλει οργανώσεις από όλο τον κόσμο, οι τρανς γυναίκες είναι εγκλωβισμένες στα σύνορα της Ουκρανίας, καθώς για να εγκαταλείψουν την χώρα, πρέπει στα επίσημα έγγραφα που θα δείχνουν, να φαίνεται με την «βούλα» του νόμου και με κάθε λεπτομέρεια η μετάβαση φύλου, ενώ ακόμη και να θέλουν να μείνουν να πολεμήσουν, δεν μπορούν να καταταγούν στο στρατό.