Για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας σε επίθεση στο λιμάνι της Μαριούπολης, κατήγγειλε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, κάνοντας γνωστό, παράλληλα πως στην πόλη, η οποία δεν έχει καταληφθείπλήρως από τους Ρώσους, βρίσκονται σε εξέλιξη οδομαχίες.

Οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της μεταλλουργικής επιχείρησης Illich Steel and Iron Works καθώς και στην περιοχή του λιμανιούτο οποίο προ ημερών οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν -, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη και σκληρή. Μάχες μαίνονται αυτή τη στιγμή. Ο ρωσικός στρατός καλεί συνεχώς πρόσθετες μονάδες να εισβάλουν στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

«Αλλά ως τώρα οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να την καταλάβουν πλήρως», είπε σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Προ δύο ημερών, θυμίζουμε, η ουκρανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως πεζοναύτες είχαν καταφέρει να «σπάσουν» τον κλοιό της πολιορκίας και να ενωθούν με τους εναπομείναντες υπερασπιστές της πόλης.

Ο κ. Μοτουζιάνικ συμπλήρωσε, τέλος, ότι η Ρωσία επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της να καταλάβει τις πόλεις Ρουμπεζνόγιε και Ποπάσνα, πλην της Μαριούπολης.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, ανέφερε σήμερα ότι έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχο της τις εγκαταστάσεις της Illich Steel and Iron Works της Μαριούπολης και προειδοποίησε για περισσότερα πλήγματα σε στόχους στο Κίεβο.