Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, υπέστη καρδιακή προσβολή, όχι όμως από φυσικά αίτια, κάτι που φέρεται να έγινε λόγω των χειρισμών του στο πόλεμο της Ουκρανίας, είπε ο Ρωσοϊσραηλινός επιχειρηματίας Λεονίντ Νεβζλίν στην Daily Mail.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας έχει εξαφανιστεί από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου σχετικά με την εισβολή, ενώ αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι πλέον έχει μπει στο «στόχαστρο» του Βλαντιμίρ Πούτιν, ύστερα από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει στην Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Λεονίντ Νεβζλίν, ο 66χρονος Σοϊγκού εθεάθη δημόσια για τελευταία φορά την Τετάρτη (13/4) σε τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο και δεν μίλησε καθόλου, με τον επιχειρηματία να θεωρεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί μονταρισμένα πλάνα από προηγούμενες εμφανίσεις.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίες που διώκεται από τα ρωσικά δικαστήρια και έχει εγκαταλείψει την χώρα από το 2003, δήλωσε πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας θεωρείται ότι βρίσκεται στην εντατική, γιατί υπέστη ένα έμφραγμα που «δεν θα μπορούσε να συμβεί από φυσικά αίτια».

«Ο Σοϊγκού είναι εκτός παιχνιδιού και μπορεί να μείνει ανάπηρος, εάν επιζήσει. Φήμες λένε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή, που θα μπορούσε να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια», είπε χαρακτηριστικά στη Daily Mail.

O Σεργκέι Σοϊγκού και ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε επιθεώρηση στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Νόβγκοροντ, το 2021

Ρήξη του Πούτιν με τον στρατό;

Μεταξύ άλλων, ο Ρωσοϊσραηλινός επιχειρηματίας Λεονίντ Νεβζλίν ανέφερε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να συλληφθούν 20 στρατηγοί, με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσαν έως και 10 δισ. δολάρια, τα οποία έπρεπε να δοθούν στους ρωσόφωνους αυτονομιστές του Ντονμπάς, ώστε να οργανωθούν στρατιωτικά, ενόψει του πολέμου με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατηγοί συνελήφθησαν γιατί διέθεταν κεφάλαια που προορίζονταν να στηρίξουν τους «Ρώσους απελευθερωτές» της Ουκρανίας από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Έτσι, θεωρεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει έρθει σε σημαντική ρήξη με την ηγεσία του στρατού του, κάτι που φέρεται να οδηγεί σε εκκαθαρίσεις, εν μέσω πολέμου.