Οι ουκρανικές πόλεις Κραματόρσκ και Κοστιαντινίφκα πιθανόν να αποτελέσουν στόχους της Ρωσίας και να αντιμετωπίσουν επίπεδα βιαιότητας αντίστοιχα με αυτά που έχουν καταγραφεί σε άλλα αστικά κέντρα από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σε νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την πόλεμο, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα «εκτεταμένα πλήγματα με πυραύλους και πυρά πυροβολικού και οι προσπάθειες συγκέντρωσης δυνάμεων για επίθεση» καταδεικνύουν μια αλλαγή στο παραδοσιακό ρωσικό στρατιωτικό δόγμα.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη υπεράσπιση της Μαριούπολης από την Ουκρανία δεσμεύει αυτή τη στιγμή σημαντικό αριθμό ρωσικών στρατευμάτων και εξοπλισμό.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Διαμαρτυρία στην Ιταλία

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ της Ιρλανδίας Κόβενι θα επισκεφθεί σήμερα το Κίεβο

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι, θα μεταβεί σήμερα στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, στην πρώτη επίσκεψη ενός υπουργού Εξωτερικών χώρας μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Κόβενι, που είναι και υπουργός Άμυνας, θα συναντηθεί με τους δύο Ουκρανούς ομολόγους του, τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και τον υπουργό Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ και θα επισκεφθεί περιοχές που έχουν πληγεί άμεσα από τη ρωσική εισβολή.

«Οι συζητήσεις του με την ουκρανική κυβέρνηση θα επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο η Ιρλανδία μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει πολιτική και ανθρωπιστική στήριξη στη χώρα και στήριξη στον τομέα της ασφάλειας», επεσήμανε το γραφείο του Κόβενι.

Επίσης θα εξεταστεί πώς το Δουβλίνο μπορεί να «βοηθήσει» την Ουκρανία στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ΕΕ, «η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της Ρωσίας» και πώς «θα λογοδοτήσει η Ρωσία για τη βίαιη και αδικαιολόγητη εισβολή της».

Η Ιρλανδία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει προσφέρει 20 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και τους Ουκρανούς πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες και 33 εκ. ευρώ σε μη φονική βοήθεια στον ουκρανικό στρατό μέσω της ΕΕ.