Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωση με τις πληροφορίες που έχει για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία. Σ’ αυτή, εκτιμά πως η ρωσική επίθεση στο Κίεβο έχει ουσιαστικά αποτύχει.

«Είναι σχεδόν βέβαιο πως η Ρωσία έχει αποτύχει να ολοκληρώσει την αποστολή της περικύκλωσης του Κιέβου», εξαιτίας συνεχόμενων εμποδίων που βρίσκουν μπροστά τους, αλλά και της επιτυχημένης αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων, αναφέρει.

Προσθέτει, ότι η Ρωσία θα μειώσει τη στρατιωτική δραστηριότητά της γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Αυτό βέβαια θα «είναι η παράδοχή της πως πλέον έχει χάσει την πρωτοβουλία στην περιοχή».

Ωστόσο, υποστηρίζει η ανακοίνωση, είναι πλέον «πολύ πιθανό», η Ρωσία να επιδιώξει να μεταφέρει τις δυνάμεις της από τα βόρεια στο μέτωπο του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στα ανατολικά.

Η τοποθέτηση του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου πρακτικά καθρεφτίζει και τις πληροφορίες που έχει το αμερικανικό Πεντάγωνο. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων, δήλωσε: «Υπήρξε κάποια μετακίνηση ορισμένων ρωσικών μονάδων μακρύτερα από το Κίεβο την τελευταία ημέρα; Ναι, έτσι πιστεύουμε. Πρόκειται για μικρό αριθμό».

«Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια αναδιάταξη, όχι μια πραγματική απόσυρση, ενώ θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη μεγάλη επίθεση κατά άλλων περιοχών της Ουκρανίας. Δεν σημαίνει ότι η απειλή για το Κίεβο έχει τελειώσει», συμπλήρωσε.