«Εξαφανίστηκαν» από το ουκρανικό λιμάνι της πόλης Μπερντιάνσκ στην Αζοφική Θάλασσα πέντε φορτηγά πλοία γεμάτα με σιτάρι, σύμφωνα με την ειδησειογραφική ιστοσελίδα Ukrainska Pravda. Τελευταία φορά εθεάθησαν να ρυμουλκούνται από ρωσικά ρυμουλκά και να μεταφέρονται σε άγνωστα σημεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Η είδηση ωστόσο δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί ανεξάρτητα, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Μπερντιάνγκ έχει πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων και δεν απέχει πολύ από την περικυκλωμένη πόλη της Μαριούπολης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια επισιτιστική κρίση»

Στο μεταξύ, ο γάλλος υπουργός Γεωργίας Ζουλιέν Ντενορμαντί, ενόψει της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες πως ο πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επισιτιστική κρίση «παγκόσμιας κλίμακας».

Οι υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν για την επισιτιστική κατάσταση με τον ουκρανό ομόλογό τους με βιντεοκλήση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων στην Ουκρανία καταρρέουν, με βασικές υποδομές όπως γέφυρες και τρένα να έχουν καταστραφεί από βόμβες και πολλά καταστήματα μαναβικής και αποθήκες να έχουν αδειάσει.