Αποκαλύφθηκε η διατροφή του ρωσικού στρατού που εισβάλλει στην Ουκρανία, αφού οι στρατιώτες που υπερασπίζονται την πολιορκημένη χώρα κατάφεραν να πάρουν στην κατοχή τους εάν φορτηγό-κουζίνα στο πεδίο της μάχης όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται να τονίζει με τον τρόπο του ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στο μέτωπο της Ουκρανίας πολεμούν κάτω από αντίξοες συνθήκες με το ηθικό τους να είναι χαμηλό.

Βίντεο που τραβήχτηκε από Ουκρανούς στρατιώτες αναρτήθηκε στο Reddit κατά τη διάρκεια της νύχτας και φέρεται νξα δείχνει ένα τεράστιο τεθωρακισμένο όχημα KamAZ εξοπλισμένο με μια επαγγελματική κουζίνα πάνω του. Αλλά το περιεχόμενο των ντουλαπιών -και του δαπέδου- είναι αυτό που έχει σοκάρει τους χρήστες του διαδικτύου.

Το υλικό δίνει μια περιήγηση στο όχημα, το οποίο φαίνεται να εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών των τελευταίων εβδομάδων. Το τμήμα της αποθήκης του φορτηγού σακιά με πατάτες και κρεμμύδια, ενώ η ίδια η κουζίνα – που φαίνεται να έχει λεηλατηθεί από τους ντόπιους – δείχνει μόνο αυτά τα τρόφιμα να βρίσκονται πεταμένα παντού.

Πατάτες, κρεμμύδια και πίκλες

Ο στρατιώτης, που μιλάει στα ουκρανικά κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, βρίσκει επίσης όλο και περισσότερες σακούλες με τα ίδια δύο λαχανικά στο πάτωμα, στοιβαγμένες.

Στη συνέχεια, ανοίγει μερικά συρτάρια για να βρει πιατικά και ένα άλλο τρόφιμο – βάζα με πίκλες.

Τα μεγάλα βάζα είναι στην πραγματικότητα σπασμένα, οπότε τα τουρσιά δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Υπάρχει επίσης ένα πλαστικό κουτί γεμάτο με διάφορα καρυκεύματα και μπαχαρικά, για να παρέχουν προφανώς κάποια ποικιλία στα πολύ βασικά γεύματα που προφανώς δίνονται στους Ρώσους στρατιώτες.

Τα βίντεο πάντως που δημοσιεύονται από την ουκρανική πλευρά δείχνοντας φερόμενους ως πεινασμένους Ρώσους στρατιώτες να λεηλατούν μαγαζιά ή να παρακαλάνε για φαγητό αυξάνονται καθημερινά.