Αν και χθες η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρει τανκς και στρατιωτικά οχήματα από την ουκρανική χερσόνησο Κριμαία και μάλιστα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νέο βίντεο στο οποίο, στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός από τη δυτική στρατιωτική περιοχή, φαίνονται να επιστρέφουν στις μόνιμες βάσεις τους μετά το πέρας γυμνασίων, η επιφυλακτικότητα της Δύσης και της Ουκρανίας παραμένουν.

Οι δορυφορικές εικόνες της ιδιωτικής Maxar φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη δυσπιστία των δυτικών και τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Μόσχα ψεύδεται και μάλιστα ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι νέες δορυφορικές εικόνες των τελευταίων 48 ωρών συνεχίζουν να δείχνουν αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία, την Κριμαία και τη δυτική Ρωσία. Οι φωτογραφίες δείχνουν μάλιστα και μια νέα πλωτή γέφυρα πάνω από τον ποταμό Πριπιάτ στη Λευκορωσία που, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν υπήρχε προηγουμένως. 

Το Λονδίνο εκτιμά ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ενδέχεται να παρατείνει την ουκρανική κρίση για μήνες             

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να αφήσει την ουκρανική κρίση να διαρκέσει για μήνες σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει την ενότητα της Δύσης, εκτίμησε σήμερα η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Ρώσοι αποσύρονται από τις μεθοριακές περιοχές κοντά στην Ουκρανία» επισήμανε η Τρας στην εφημερίδα The Daily Telegraph.

«Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, η Ρωσία ενδέχεται να παρατείνει για πολύ περισσότερο αυτή την κατάσταση σε ένα αναίσχυντο τέχνασμα να υπονομεύει για εβδομάδες, αν όχι μήνες, την Ουκρανία και να δοκιμάζει την ενότητα της Δύσης» πρόσθεσε η Βρετανίδα υπουργός