Νεκρός είναι ένας άνδρας, που απείλησε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι. Οι αστυνομικοί απάντησαν ανοίγοντας πυρ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Το πρόσωπο που τους επιτέθηκε υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του”, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι οι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας αυτός ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών που είχε χαραγμένα πάνω του τα αρχικά ACAB (All Cops Are Bastards, Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι).

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα και σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter φαίνονται αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα πριν ακουστούν πυροβολισμοί.

«Σήμερα το πρωί γύρω στις 7 π.μ. περίπολος της αστυνομίας απειλήθηκε από άτομο οπλισμένο με μαχαίρι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή Ile-de-France. Η αστυνομία χρησιμοποίησε το όπλο της, απομακρύνοντας έτσι κάθε κίνδυνο, για τους ίδιους και για τους ταξιδιώτες» έγραψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

*Φωτογραφία αρχείου