Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στην πόλη Κανκούν του Μεξικού, όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των νεκρών, δύο υπήκοοι Γαλλίας κι ένας Γερμανίας.

Το δυστύχημα έγινε την Κυριακή (6/2), σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Μέριδα, στην πολιτεία Γιουκατάν (ανατολικά), με το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Κανκούν, έναν από τους βασικούς προορισμούς των ξένων επισκεπτών, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η εισαγγελία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι πέντε από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν πολίτες Μεξικού, δύο υπήκοοι Γαλλίας κι ένας Γερμανίας.

Άλλοι 19 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στο Κανκούν, οι δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο λεωφορείο επέβαιναν 45 άνθρωποι, ανάμεσά τους αρκετοί ξένοι τουρίστες που θα πέρναγαν τις διακοπές τους σε προορισμούς στην Καραϊβική, ιδίως στο Κανκούν, στην Πλάγια δελ Κάρμεν και στην Τουλούμ.

Τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου, το οποίο έγινε σε αυτοκινητόδρομο χωρίς πολλές στροφές, σε σημείο όπου η ορατότητα είναι γενικά καλή, παραμένουν άγνωστα. Το λεωφορείο ανατράπηκε αφού συγκρούστηκε με το φορτηγό. Οι δύο οδηγοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν όταν έγινε το δυστύχημα, βρίσκονται υπό έρευνα.