«Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Η βία δεν έχει χώρο πουθενά. Τίποτα μα τίποτα δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές», τονίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του σχετικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα, στην περιοχή της Χαριλάου.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη θλιβερή είδηση ότι ένα παλικάρι 19 χρόνων δολοφονήθηκε άγρια κι έσβησε άδικα», τονίζει ο κ. Καλαφάτης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα «ότι θα βρεθούν, άμεσα, οι άθλιοι δολοφόνοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

«Η εντολή είναι να κινηθεί γη και ουρανός»

Συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης είχε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών που αφορούν τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών της δολοφονίας 19χρονου φοιτητή, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ αργότερα την Τρίτη.

Στη συζήτηση που είχε με τους αξιωματικούς της αστυνομίας επισήμανε πως «η εντολή είναι να κινηθεί γη και ουρανός», για να συλληφθούν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν για το άγριο έγκλημα που έχει σοκάρει όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, ο κ. Καλαφάτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Στον τελευταίο αποτάθηκε και ο πρωθυπουργός, ζητώντας του να δοθεί βάρος στην εξιχνίαση της υπόθεσης.