Ακούγοντάς το μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, τότε που διπλώναμε αυτά τα μικρά χαρτάκια και δίνοντάς τους αεροδυναμικό σχήμα προσπαθούσαμε να τα στείλουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Οι λεγόμενες σαΐτες αναβίωσαν στο Σάλτσμπουργκ το προηγούμενο Σάββατο όταν λάτρεις του παραδοσιακού παιχνιδιού συγκεντρώθηκαν για να διαγωνιστούν στο ποιος θα στείλει πιο μακριά τα χάρτινα αεροπλανάκια του.

Η Αυστριακή πόλη φιλοξένησε τους τελικούς του τέταρτου παγκοσμίου πρωταθλήματος σαΐτας. Μετά από προκριματικούς αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν σύμφωνα με τους διοργανωτές 46 χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, οι 200 που διακρίθηκαν ταξίδεψαν μέχρι την Αυστρία, διεκδικώντας τους τίτλους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Με την σαΐτα του να διανύει απόσταση 53,2 μέτρων, ο Βούλγαρος Βέσελιν Ιβανόφ πέταξε το χάρτινο αεροπλανάκι του πιο μακριά από όλους, κατακτώντας τον σχετικό τίτλο.

Στην κατηγορία των ακροβατικών, ο Αβεντίς Τσαμιτσιάν από τον Λίβανο εντυπωσίασε τους κριτές, αποσπώντας πέντε «δεκάρια» και μαζί την πρώτη θέση.

Με βραβείο έφυγε και ο Αρμένιος Καρέν Χαμπαρντζουμιάν, καθώς το χάρτινο αεροπλανάκι του έμεινε στον αέρα για 14,36 δευτερόλεπτα, πραγματοποιώντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων.