Ψεύτικη ήταν η βόμβα που προσπαθούσε να ανατινάξει ο 19χρονος Μοχάμεντ Οσμάν Μοχαμούντ στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ορεγκον.

Ο νεαρός έπεσε στην παγίδα του FBI που είχε προμηθεύσει το ίδιο την ψεύτικη βόμβα στον Μοχαμούντ με την ελπίδα να τους οδηγήσει και σε άλλα άτομα που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργεις.

Τον Αύγουστο του 2009 ο Μοχαμούντ αντάλλασσε e-mail με σύνδεσμο στο εξωτερικό που πιστεύεται ότι είχε αναμιχθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτός ο σύνδεσμος εντοπίστηκε σε επαρχία του βορειο-δυτικού Πακιστάν.

Τον Ιούνιο πράκτορες του FBI ήλθαν σε επαφή μαζί του εμφανιζόμενοι ως συνεργάτες του συνδέσμου στο Πακιστάν. Ο Μοχαμούντ και ένας πράκτορας του FBI συναντήθηκαν τον Ιούλιο στο Πόρτλαντ. Ο 19χρονος έλεγε ότι από τα 15 του ονειρευόταν να ενταχθεί στον ιερό πόλεμο κατά των απίστων και μάλιστα υπέδειξε ως στόχο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Πόρτλαντ.

«Ο εκρηκτικός μηχανισμός που ο Μοχαμούντ επρόκειτο να πυροδοτήσει ήταν στην πραγματικότητα ακίνδυνος, ωστόσο η απειλή ήταν απολύτως πραγματική» δήλωσαν από το FBI.

Πάλι καλά…