Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο άνδρας που πέρυσι έπεσε με ταχύτητα με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων που γιόρταζαν την κορύφωση του καρναβαλιού στην πόλη Φόλκμαρσεν της Γερμανίας, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και 20 παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tagesschau.de, ο άνδρας αυτός, ένας ντόπιος 31 ετών, κατηγορείται ότι σκοπίμως έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος ανθρώπων με στόχο να σκοτώσει.

Και όπως σημειώνει το Reuters στη Γερμανία η ισόβια κάθειρξη είναι η αυστηρότερη δυνατή ποινή. Μάλιστα, το δικαστήριο της πόλης Κάσελ έκρινε ότι το αδίκημα που διέπραξε ο 31χρονος ήταν τέτοιας σοβαρότητας, που η ποινή του δεν θα αναθεωρηθεί αυτόματα για να αποφυλακιστεί υπό όρους μετά 15 χρόνια, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αστυνομικός στη Γερμανία

Αυστηροποίηση μέτρων μετά την επίθεση τις επιθέσεις των τελευταίων ετών

Η Δευτέρα των Ρόδων (Καθαρά Δευτέρα) είναι η ημέρα κορύφωσης των εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη Γερμανία και θεσμός στις καθολικές περιοχές της χώρας, ειδικά στη Ρηνανία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταμφιέζονται, καταναλώνουν αλκοόλ και παρελαύνουν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τα στολισμένα άρματα που συχνά σατιρίζουν δημόσια πρόσωπα και πολιτικούς.

Τα μέτρα ασφαλείας στις δημόσιες εκδηλώσεις στη Γερμανία έχουν αυστηροποιηθεί από τότε που ένας Τυνήσιος με διασυνδέσεις με ένοπλους ισλαμιστές έριξε το φορτηγό του πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο το 2016 σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.

Ο δράστης αρχικά διέφυγε και αργότερα έπεσε νεκρός από σφαίρες Ιταλών αστυνομικών.