Η Ρωσία τροφοδοτεί τη Συρία με όπλα στο πλαίσιο συμβολαίων που έχουν υπογραφεί τόσο μετά την έναρξη του πολέμου το 2011, όσο και πριν από αυτήν, δηλώνει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

Οι δηλώσεις Άσαντ έρχονται σε αντίθεση με εκείνες ρώσων αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες η προμήθεια πολεμικού υλικού στη Δαμασκό είχε συμφωνηθεί πριν από την έναρξη του πολέμου.

«Υπάρχουν συμβόλαια που έχουν κλείσει πριν από την έναρξη της κρίσης και τα οποία εφαρμόσθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Υπάρχουν και άλλες συμφωνίες για προμήθεια όπλων και στρατιωτική συνεργασία που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και εφαρμόζονται τώρα», σημειώνει ο Άσαντ.

«Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές για να ληφθεί υπόψη το είδος των συγκρούσεων που διεξάγει ο συριακός στρατός με τους τρομοκράτες», διευκρινίζει ο σύρος πρόεδρος στο πλήρες κείμενο της συνέντευξης, αποσπάσματα της οποίας έχουν δημοσιευθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Συρίας δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τα όπλα που η Ρωσία, ο δεύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, προμηθεύει στη Δαμασκό από την έναρξη της σύρραξης των 220.000 νεκρών και των εκατομμυρίων εκτοπισμένων.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο ερωτήθηκε τηλεφωνικά, δεν σχολίασε τις δηλώσεις Άσαντ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.