Έρευνα για τον θάνατο μιας αξιωματούχου ιδρύματος του BBC η οποία βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι ξεκινούν οι αρχές της Κένυας, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (22/11) ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

Αναλυτικότερα, το πτώμα της Κέιτ Μίτσελ, μιας Βρετανίδας που εργαζόταν για το BBC Media Action, ένα ίδρυμα του μεγάλου διεθνούς μέσου ενημέρωσης, βρέθηκε την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου λίγο αφότου ήχησε ο συναγερμός στο δωμάτιό της, εξήγησε η αστυνομία. Το παράθυρο του δωματίου της στον όγδοο όροφο ήταν σπασμένο και το πτώμα ενός άνδρα με τον οποίο την είχαν δει λίγο νωρίτερα, βρέθηκε πεσμένο στο έδαφος μπροστά στο ξενοδοχείο.

«Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε τις συνθήκες του δράματος, όμως όλα φαίνεται να δείχνουν πως ο άνδρας πήδηξε από το παράθυρο αφού τη σκότωσε», δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι, Όγκουστιν Τάμπι, χωρίς να διευκρινίζει πώς σκοτώθηκε η Κέιτ Μίτσελ. «Αγνοούμε τα κίνητρα και υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που οι ερευνητές προσπαθούν να αποσαφηνίσουν», προσέθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το BBC ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως η Κέιτ Μίτσελ εργαζόταν 14 χρόνια στον όμιλο και πως ήταν πρόσφατα επικεφαλής του πρότζεκτ στην Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. «Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτό το φρικτό νέο», δήλωσε η επικεφαλής του BBC Media Action Κάρολαϊν Νέρσι. «Η Κέιτ απολάμβανε μεγάλης εκτίμησης σε όλο τον κόσμο, ήταν πολύ γνωστή σε όλη την οργάνωσή μας, ιδιαίτερα στις ομάδες μας στην Αιθιοπία, στο Νότιο Σουδάν, στη Ζάμπια και στο Λονδίνο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Απευθύνουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους πολυάριθμους φίλους της σε όλο τον κόσμο»

Φιλανθρωπικό ίδρυμα του BBC, το BBC Media Action εργάζεται για τη χρησιμοποίηση των μέσων ενημέρωσης με σκοπό την υποστήριξη περιθωριοποιημένων πληθυσμών σε όλο τον κόσμο.