Την έναρξη της διαδικασίας που στόχο θα έχει να μπει λουκέτο σε τέμενος που βρίσκεται στην Αλόν της δυτικής Γαλλίας ανακοίνωσαν οι Αρχές της Γαλλίας τονίζοντας πως υποδέχεται άτομα του ριζοσπαστικό ισλαμικού κινήματος.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι προσευχές και η δραστηριότητα αυτού του χώρου λατρείας, που προσελκύει άτομα που ανήκουν ή πρόσκεινται στο ριζοσπαστικό ισλαμικό κίνημα, νομιμοποιούν την προσφυγή στον ένοπλο τζιχάντ, τον θάνατο, το μαρτύριο, την διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών και την προσφυγή στην βία, το μίσος και τις διακρίσεις, καθώς και την σαρία», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η νομαρχιακή αρχή της Σαρτ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φοιτούν παιδιά μπροστά στα οποία πλέκεται το εγκώμιο του ένοπλου τζιχάντ

Το εν λόγω τέμενος διαχειρίζονται δύο μουσουλμανικοί σύνδεσμοικαι φιλοξενεί περί τους 300 πιστούς στην πόλη Αλόν, με πληθυσμό 11.000 κατοίκων, καθώς και κορανικό σχολείο, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση «φοιτούν περί τα 110 παιδιά μπροστά στα οποία πλέκεται το εγκώμιο του ένοπλου τζιχάντ και το οποίο συνιστά χώρο πλύσης εγκεφάλου».

Αυτά τα στοιχεία μπορούν να χαρακτηρισθούν δηλώσεις ή δραστηριότητες «που υποκινούν τη βία, το μίσος και τις διακρίσεις, προτρέποντας σε τρομοκρατικές ενέργειες ή δικαιολογώντας τέτοιες ενέργειες» που απαγορεύονται από τον νόμο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Με βάση τα στοιχεία αυτά, κατόπιν αιτήματος του κ. υπουργού Εσωτερικών, ο κ. νομάρχης της Σαρτ ξεκίνησε διαδικασία για το κλείσιμο αυτού του χώρου λατρείας» εξηγείται στην ανακοίνωση.

(φωτογραφία αρχείου)