Σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό προέβη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος σημείωσε ότι «στη σημερινή Σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων τονίστηκε η στήριξη στη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της όσον αφορά την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο τρόπος για διατήρηση της ασφάλειας, της ευημερίας και της διαρκούς ειρήνης στην Ευρώπη.

Υπογραμμίστηκε βεβαίως, την ίδια ώρα, ότι επιβάλλεται η προσήλωση των εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες».

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο περιθώριο της Συνόδου, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει Ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις έκνομες ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά τόσο στη θάλασσα όσο και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.