Συνεχίζεται η συζήτηση μεταξύ των «27» σχετικά με το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να δεχθεί νέα μέλη, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αν και η Ένωση δεσμεύθηκε να δεχθεί κάποια μέρα ως μέλη βαλκανικές χώρες.

«Εντελώς ειλικρινά, υπάρχει συζήτηση μεταξύ των ’27’ για την ικανότητά μας να δεχθούμε νέα μέλη», δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής ανάμεσα σε ηγέτες βαλκανικών χωρών και εκείνων της Ε.Ε. στη Σλοβενία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε επίσης πως οι μπλοκαρισμένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας πλήττουν την αξιοπιστία της Ε.Ε. στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε, ακόμη, ότι υπάρχει ακόμη πολιτικός χώρος για την Ε.Ε. προκειμένου να υιοθετήσει μια κοινή προσέγγιση για το πώς θα αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας. «Είναι ένα εθνικό ζήτημα, αλλά υπάρχει πολιτικός χώρος… για μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Μισέλ στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Ο Σαρλ Μισέλ πρόσθεσε πως το θέμα θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επόμενης συνόδου κορυφής της Ένωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 21-22 Οκτωβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.