Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Ένα βήμα από τον τελικό η Σάκκαρη

Η Ελληνίδα τενίστρια αναμφίβολα διανύει την καλύτερη περίοδό της ως αθλήτρια και η παρουσία της στο US Open το επιβεβαίωσε.

Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο18 αποκλείστηκε με 6-1, 6-4 από την 18χρονη Έμα Ραντουκάνου (Νο150) στον 2ο ημιτελικό και έτσι η Βρετανίδα θα παίξει στον τελικό του Σαββάτου (23:00) με την 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ.

Η Μαρία Σάκκαρη την Δευτέρα (13/9) θα είναι στο Νο13 κόσμου, στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί Ελληνίδα τενίστρια, ενώ φεύγει από τη Νέα Υόρκη με 675.000 δολάρια ως χρηματικό έπαθλο.

Βερολίνο, Γερμανία: Τέλος εποχής για τη Μέρκελ στην Καγκελαρία

Η Άνγκελα Μέρκελ διανύει τις τελευταίες εβδομάδες της ως Καγκελάριος της Γερμανίας καθώς η χώρα οδεύει προς εκλογές και αλλαγή σκυτάλης στο πολιτικό σκηνικό. Μάλιστα σε μία στιγμή αυτοκριτικής της ανέφερε ότι «όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», ήταν η δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας της.

Η Μέρκελ, έπειτα από 31 χρόνια στην Bundestag και 16 χρόνια στην Καγκελαρία θα λάβει μηναία σύνταξη ύψους 15.000 ευρώ, ενώ, όπως όλοι οι πρώην Καγκελάριοι, δικαιούται γραφείο με τέσσερις υπαλλήλους και έναν οδηγό.

Σάο Πάολο, Βραζιλία: Απίστευτα πράγματα στο superclassico Βραζιλία – Αργεντινή

Φοβερές καταστάσεις διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του μεγάλου ντέρμπι Βραζιλία – Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Δύο ώρες πριν από την έναρξη του ματς στο Σάο Πάουλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 η εθνική υγειονομική υπηρεσία της Βραζιλίας (Anvisa) ζήτησε την απέλαση των τεσσάρων διεθνών Αργεντινών: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Χιοβάνι Λο Τσέλσο, Κριστιάν Ρομέρο και Εμιλιάνο Μπουενδία. Μάλιστα υπήρξαν και καταγγελίες για εισβολή ένοπλου πράκτορα που διαπληκτίστηκε με παίκτες της Αργεντινής.

Παρίσι, Γαλλία: Η χώρα θρηνεί για τον αγαπημένο της «Μπεμπέλ»

Η Γαλλία αποχαιρέτισε την Πέμπτη 9/9 τον «Άσσο των Άσσων», τον αγαπημένο της «Μπεμπέλ», Ζαν Πολ Μπελμποντό. Έναν χαρισματικό ηθοποιό και θρύλο της Νουβέλ Βαγκ, ο οποίος πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών αλλά θα ζει για πάντα στις κινηματογραφικές οθόνες.

Ορλάντο, ΗΠΑ: Η καθημερινή μάχη των παραολυμπιονικών

Μπορεί οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να ολοκληρώθηκαν ο αγώνας όμως τον ανθρώπων με αναπηρίες που πρωταγωνιστούν στα αθλήματά τους δεν σταματά ποτέ. «Πάντα υπάρχει κάποιος με μία ιστορία χειρότερη από τη δική σου» παραδέχεται ο Λουί Πουέρτας, δρομέας που έχει δύο προσθετικά μέλη

Βαλένθια, Ισπανία: Τα Φάγιας επέστρεψαν και κάηκαν με λαμπρότητα

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στη Βαλένθια είναι τα «Las Fallas». Τα Fallas από τις 30 Νοέμβριου 2016 βρίσκονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το φεστιβάλ είχε αναβληθεί το 2020 λόγω κορονοϊού. Το φετινό όμως ήταν φαντασμαγορικό.

Όταν μιλάμε για τα Fallas (φάγιας) εννοούμε εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, φαντασμαγορικά δημιουργήματα σε κάθε γειτονιά της πόλης, παρελάσεις με παραδοσιακές στολές, μουσική συνοδευόμενη με εντυπωσιακά φωτορυθμικά εφέ, φωτιές των μνημείων και ξέφρενα πάρτυ

Ο όρος Fallas αναφέρεται τόσο στον εορτασμό όσο και στα μνημεία που καίγονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία: Προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα

Όλος ο κόσμος προσπαθεί να επανέλθει σε μία ροή καθημερινότητας συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων σε εσωτερικό χώρο.

Τα χειμερινά σινεμά είναι από τους χώρους που έχουν πληγεί περισσότερο κατά την πανδημία. Στη Μαλαισία ξεκίνησαν τις απολυμάνσεις ώστε οι αίθουσες να δεχτούν με ασφάλεια τους θεατές.

Ρίτσμοντ, ΗΠΑ: Η αποκαθήλωση ένα βήμα πιο κοντά στο ξερίζωμα του συστημικού ρατσισμού

Μετά από μία μακρά δικαστική μάχη, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Αμερικανικής Συνομοσπονδίας, αυτό του διοικητή των δυνάμεων του Νότου στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο Ρόμπερτ Λι αποκαθηλώθηκε από την θέση του στο Ρίτσμοντ, της Βιρτζίνια

Πρόκειται για το τελευταίο ο άγαλμα άνδρα της Συνομοσπονδίας που παρέμενε στην ιστορική λεωφόρο και μνημείο του συστημικού ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Καζαμπλάνκα, Μαρόκο: Αλλαγή σκηνικού και κατάρρευση των ισλαμιστών

Το ισλαμικό κόμμα που παρέμεινε επικεφαλής της κυβέρνησης του Μαρόκου κατά την τελευταία δεκαετία υπέστη αληθινή πανωλεθρία από φιλελεύθερα κόμματα που θεωρούνται προσκείμενα στο βασιλικό παλάτι στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 8/9. Το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (μετριοπαθείς ισλαμιστές) κατέρρευσε, βλέποντας τις 125 έδρες του στο κοινοβούλιο να μειώνονται στις 12.

Ναϊρόμπι, Κένυα: Το τσιγάρο πάνω από το βουνό των σκουπιδιών

Η Τρίτη 7/7 ήταν η 2η φορά που γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα «για έναν καθαρό και μπλε ουρανό» σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή και την ποιότητα ζωής μας πάνω στον πλανήτη.

Ωστόσο δεν έχουν όλοι την επιλογή να «γιορτάζουν» τις παγκόσμιες ημέρες. Ο άνδρας κάθεται να ξαποστάσει και να κάνει ένα τσιγάρο πάνω από ένα βουνό σκουπιδιών από τον οποίο προσπαθεί να μαζέψει οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί για να βγάλει μεροκάματο.

Πεκίνο, Κίνα: Η μόδα επιστρέφει δυναμικά

Η μόδα προσπαθεί να ανακάμψει από το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τα ντεφιλέ επιστρέφουν σταδιακά ανά τον κόσμο και πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.