Ο ένας από τους δύο αδελφούς Κουασί που την περασμένη εβδομάδα αιματοκύλισαν το Παρίσι εξαπολύοντας επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό ταξίδεψε στην Υεμένη το 2011 για να εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων μολονότι του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Γαλλίας.

Δύο υψηλόβαθμες πηγές της Υεμένης είχαν δηλώσει την Κυριακή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο Σερίφ και ο Σαΐντ Κουασί έφτασαν στο Ομάν στις 25 Ιουλίου 2011 και από εκεί πέρασαν στην Υεμένη.

Περίπου έναν χρόνο πριν ταξιδέψει στην Υεμένη, ο Σερίφ Κουασί είχε κρατηθεί από τις γαλλικές αρχές, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010. Υπήρχαν τότε υποψίες ότι εμπλεκόταν στην απόπειρα απόδρασης του Αλί Μπελκασέμ, του δράστη μιας επίθεσης που είχε σημειωθεί το 1995 στο Παρίσι, στην οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν 120.

Ο Σερίφ Κουασί αποφυλακίστηκε αλλά ήταν υπό επιτήρηση, γεγονός που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Πιερ Ρανς σήμαινε ότι δεν επιτρεπόταν να βγει από τη χώρα.

Η δίωξη σε βάρος του για την απόπειρα απόδρασης του Μπελκασέμ τελικά μπήκε στο αρχείο.

Τα δύο αδέλφια σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφού εντοπίστηκαν σε ένα τυπογραφείο, στα βόρεια του Παρισιού και παρέμειναν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς για πολλές ώρες.