Τηλεθεατές του Discovery Channel έγιναν μάρτυρες χθες την Κυριακή, ενός ριψοκίνδυνου εγχειρήματος: παρακολούθησαν την προσπάθεια του Paul Rosolie να τον καταπίνει ζωντανό ένα τεράστιο ανακόντα.

Ωστόσο, το απίθανο αυτό πείραμα δεν πήγε όπως το περίμενε ο παράτολμος 27χρονος ενώ ταυτόχρονα δέχτηκε και καταιγισμό αρνητικών σχολίων στο διαδίκτυο από πολέμιους του.

«Ο Αμαζόνιος είναι το μεγαλύτερο φυσικό πεδίο μάχης στη Γη», είπε ο Rosolie στην αρχή της περίπου δίωρης εκπομπής.

Για το ανακόντα, ο ίδιος ανέφερε ότι είναι «το πιο τρομακτικό είδος στον Αμαζόνιο. Έχουμε να κάνουμε με δύναμη που είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς. Πηγαίνω προς αναζήτηση ενός φιδιού που ξέρω ότι θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο φίδι στον πλανήτη».

Ο νεαρός κινηματογραφιστής φόρεσε την ειδική στολή και πλησίασε το περίπου 7 μέτρων ερπετό με σκοπό να γίνει η τροφή του. Ο ίδιος ωστόσο, όταν το φίδι άρχισε να τον πλησιάζει, άρχισε να νιώθει ασφυκτική πίεση στα κόκκαλα του χεριού του που άρχισαν να σπάνε υπό την απίστευτη πίεση που ασκούσε το ανακόντα. Το πείραμα σταμάτησε όταν το χέρι του 27χρονου βρισκόταν περίπου στην κοιλιά του φιδιού.

Ο Rosolie ζήτησε τη βοήθεια από την ομάδα διάσωσης που τον συνόδευε τη στιγμή που ο ίδιος είχε υποσχεθεί σε συνεντεύξεις του ότι είχε καταφέρει να ολοκληρώσει το πείραμα. Το αποτέλεσμα; Να αποκτήσει ορισμένες γρατζουνιές και να γίνει ο περίγελος των social media.

Δεκάδες χρήστες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, ζητώντας από τον 27χρονο να εξαφανιστεί από την τηλεόραση.